1930

In september 1930 kwam Antoon Verdonk als kapper en smid zijnde op het idee om zich te gaan verdiepen in automobielen. Veldhoven was in die tijd per slot van rekening een gemeente waar maar liefst al negen automobielen rond reden en hij had toen al de visie dat als de gemeente Veldhoven zou gaan groeien er dit er veel meer zouden kunnen worden.

1935

Eerste pand

Er werd een pand gekocht op de Locht in Veldhoven met een grote schuur waar wel zeker twee auto’s in konden want zijn zoon Toon stond al in de startblokken om bij zijn vader aan de slag te kunnen gaan.

1937

Brand

Na een paar jaar in 1937 sloeg het noodlot toe en werd de woning van de familie Verdonk totaal verwoest door brand.

Er werd naarstig op zoek gegaan naar een nieuwe locatie want het bedrijf begon harder te groeien en werd de Dorpstraat 205 in Veldhoven het nieuwe adres waar een nieuwe woning werd gebouwd met een echte werkplaats en smeerput.

1941

Oorlogsjaren

In de oorlogsjaren konden de werkzaamheden niet vorderen omdat de werkplaats in beslag werd genomen door Duitse militairen die er een opslag van hadden gemaakt en Toon Verdonk kon zijn werk niet voort zetten. In de periode die na de oorlog volgde werd Toon ernstig ziek en werd zijn zoon Nico van de ambachtsschool gehaald als 15 jarige jongen omdat per per slot van rekening iemand de kost moest verdienen. Nico zette zich dag en nacht in om zijn droom en doel te verwezenlijken.

1955

Tankstation met pompeiland

Nadat Nico in 1953 zijn intrede in het bedrijf deed om zijn vader te helpen in de werkplaats. Werd in 1955 de benzinepomp aan Het Broek, omgebouwd tot een heus tankstation met een pompeiland.

1978

Nieuw pand

Na jaren van hard werken begon de arbeid zijn vruchten af te werpen en werd Nico benaderd door de familie Jonkers, destijds Renault dealer in Eindhoven, om Renault te gaan verkopen. Dit klonk hem als muziek in de oren. Een echt dealercontract was immers een van zijn doelen. Het ging voortvarend en naast zijn eerste monteur kwamen ook zijn broers en uiteindelijk zijn zoons John en Toon, in het bedrijf werken. Het bedrijf groeide uit tot een echt familiebedrijf met 20 medewerkers.

1980

Renault dealer

Na uit het pand gegroeid te zijn aan de Dorpstraat werd in 1980 een nieuwbouw gepleegd aan de dominee Rossweg en werd het pand aan de Dorpstraat volledig verbouwd tot showroom. Inmiddels had er een uitbreiding plaats gevonden aan de Onze Lieve Vrouwendijk met het merk Peugeot en later ook Mitsubishi.

1993

Overname

Na een aantal jaren wilden de broers van Nico uit het bedrijf en werd het bedrijf in 1993 overgenomen door Toon en John de zonen van Nico. Beide broers zijn ondernemend als vader en elke dag in de running met hun bedrijf, om voor hun klanten en medewerkers een 100 jarig familie autobedrijf op de kaart te zetten. Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot een meerdere merken specialist met als hoofdmerk Renault.

2022

Het gezelligste autobedrijf van Veldhoven

John, Toon en hun medewerkers zetten zich nog iedere dag in om van Verdonk auto het gezelligste en beste bedrijf van Veldhoven te maken.